«

»

Роздрукувати Запись

Посилення взаємодії між службами міста із попередження насильства в сім`ї

 30 листопада 2017 року в приміщенні Ізюмського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради відбулося засідання круглого столу на тему «Посилення взаємодії із попередження насильства над дітьми».

Організатор заходу –. Ізюмський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради

У роботі круглого столу взяли участь 6 учасників. Серед них представники: Ізюмського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, служби у справах дітей Ізюмської міської ради, Управління соціального захисту населення.

Мета проведення заходу — посилення міжвідомчої співпраці та взаємодії структурних підрозділів в напрямку раннього виявлення, попередження, екстреного реагування та подолання наслідків жорстокого поводження з дітьми та випадків сімейного насильства.

Учасники круглого столу заслухали та обговорили питання стосовно резонансних випадків жорстокого поводження батьків по відношенню до своїх дітей, та вчинення насильства; реагування на це відповідними службами; заходів щодо профілактики всіх форм насильства; обліку сімей, де зафіксовані такі випадки, соціальних послуг для цих сімей, порядок влаштування дітей до Ізюмського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей для надання їм комплексу соціально-психологічної допомоги, а також питання сімейного патронату для дитини.

Після спільного обговорення проблем учасники зібрання визначили основні напрямки соціальної роботи щодо попередження випадків протиправних дій та жорстокого поводження по відношенню до дітей. А саме посилення, взаємообміну інформацією між суб’єктами соціальної роботи щодо сімей, де потенційно можливе вчинення протиправних дій по відношенню до дітей; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з метою інформування щодо даної проблеми;, а також участь суб’єктів соціальної роботи в засобах масової інформації.