«

»

Роздрукувати Запись

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ – що я можу зробити для громади

«Соціальний проект – це проект, що приносить користь громаді, а не тільки вузькому колу осіб. Така діяльність, орієнтована на користь громади, є важливою для кожного суспільства, бо покращує його загальний стан, вчить людей спрямовувати свої вміння і увагу не тільки на власне збагачення, а на загальне благо. Наявність соціальних проектів в суспільстві свідчить про його дорослість та більш глибоке розуміння реальності, розуміння, що кожен є співвідповідальним за долю свого міста, краю, народу. Соціальні проекти творять соціально активні люди. А країна, де багато соціально активних людей завжди розвивається і прогресує».

      29 травня 2019 року фахівці Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь у тренінгу на тему: “Як написати та реалізувати соціальний проект”,  який проводив програмний координатор Львівської освітньої фундації Станіслав Клосовський в рамках проекту “Карітас України”.

Ми вдячні організаторам тренінгу за можливість поділитися досвідом, адже соціальні проекти дуже важливі, світ сьогодні стоїть перед широким колом викликів та проблем, які впливають на розвиток суспільства.  Соціальні проекти дозволяють закласти основи суспільного діалогу довкола цих проблем, вони пропонують шляхи вирішення та залучають різних членів суспільства до дії. Соціальні проекти та ініціативи є тією платформою, яка “відстоює” суспільні інтереси, орієнтується на позитивні наслідки соціальних змін не лише в теперішньому, але й у майбутньому».