«

»

Роздрукувати Запись

Ще довго пам’яттю болітиме війна

З метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності, щороку 22 червня в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

     Друга світова війна (01.09.1939 – 02.09.1945) – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі..       Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр.

Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.  

12 червня 2019 року  Ізюмським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради  було проведено соціально-виховний захід на тему: «Ще довго пам’яттю болітиме війна» в Ізюмському МРВ ДУ ” Центр пробації ”,  для засуджених до покарань без позбавлення волі.  

        Під час проведення  заходу присутнім було нагадано про жахіття війни. Адже мільйони людей забрала Велика Вітчизняна війна. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли мільйони… Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзіводнополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.

       Ми пам’ятаємо. Пам’ятаємо  тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.