«

»

Роздрукувати Запись

До уваги мешканців м. Ізюм !

В м. Ізюм  розпорядженням Ізюмського міського голови від 06.05.2019р.  № 058 створена мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі при Ізюмському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі — мобільна бригада), затверджено Положення  та  склад.

Метою діяльності вищезгаданої  бригади є надання соціально-психологічної допомоги особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до їх потреб.

Основними завданнями мобільної бригади є:

—  реагування та надання не пізніше ніж протягом однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання;

—  інформування постраждалих осіб щодо послуг ( медичних, соціальних, психологічних, правових тощо ), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб;

—  розяснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від субєктів та доцільності отримання;

—   провадження інформаційно-просвітницької діяльності ( у тому числі розповсюдження серед населення відповідних інформаційних матеріалів ) щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також  щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

 

Місце локації мобільної бригади – Ізюмський міський центр соціальних служб сім’ї дітей та молоді — м. Ізюм, вул. Соборна,20.

 

              Графік роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства  за ознакою статі на території м. Ізюм:

 

              З понеділка по п’ятницю —  з 8.00 до 17.00. Телефон мобільної  бригади

(05743) 2-85-71., (05743)2-13-87 Прийом заяв постраждалих  від домашнього насильства та/або насильства  за ознакою статі здійснюються в Управлінні соціального захисту населення Ізюмської ради та Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м, Ізюм, вул. Соборна,20. У вихідні, святкові , неробочі дні та години постраждалі від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі можуть звернутися за допомогою, зателефонувавши до чергової частини Харківського відділу поліції  Головного управління  Національної поліції в Харківській області за телефоном за телефоном 099-073-24-99.

 

                 Також повідомляємо, що персонально-відповідальним за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі по м. Ізюм, призначено Мацокіна  Володимира Володимировича, заступника Ізюмського міського голови з гуманітарних питань.