«

»

Роздрукувати Запись

Соціально-виховні заходи

    07 березня 2018 року в приміщенні Ізюмського міськрайонного відділу з питань пробації спільно з Ізюмським міський центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради та релігійною громадою «Нове життя» проведено захід серед засуджених осіб, які перебувають на обліку в відділі з питань пробації в на тему: «Профілактика правопорушень щодо вчинення насильства в сім`ях».

        Під час зустрічі з особами, які засуджені до покарання без позбавлення волі обговорювалися питання щодо проблем та чинників, які можуть спровокувати домашнє насилля між членами родини та проводився тренінг, який надавав змогу висловлювати свою думку учасниками заходу стосовно мінімізації конфліктів, які можуть призвести до домашнього насилля, тобто вирішення сімейних питань толерантним способом без наслідків агресії.

       Також, у дискусії з запрошеними обговорювалося питання негативного  впливу на людину алкогольних напоїв та наркотичних речовин, як один із факторів, що може призвести до насилля, а також  було зосереджено увагу правопорушників на розуміння суспільної норми серед населення у бік неприйняття суспільством насильства та збільшення прагнення щодо мотивації духовного пробудження та саморозвитку.

Notice

 13 березня 2018 року в приміщенні Ізюмської міської гімназії № 1, серед учнів старших класів, Ізюмським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради було проведено соціально-виховний захід профілактики ВІЛ та вживання наркотичних речовин.

В заходах брали участь представники Служби у справах дітей Ізюмської міської ради та Ізюмського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Програма даного заходу була спрямована на роз`яснювальну та інформаційну роботу серед учнів старших класів, а саме: акцентування їх уваги на проблеми формування уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу та його поширення серед населення, способи зниження ризику інфікування ВІЛ, інформування про наслідки споживання наркотичних та психоактивних речовин, методи допомоги та виховання бажання у молоді дотримуватися правил здорового способу життя.

Під час проведення заходу учасниками було переглянуто слайд матеріали про історію відкриття ВІЛ-інфекції, етапів поширення епідемії ВІЛ-СНІДу, шляхи попередження інфікування цією небезпечною хворобою та способів її запобігання, формування здорового способу життя.

Маємо надію, що проведення подібних заходів, шляхом інформування підлітків про небезпеку та наслідки ураження ВІЛ/СНІДом, та вживання наркотичних та психоактивних речовин, допоможе вирішити проблему щодо високих темпів поширення цієї хвороби.

Notice

14 березня 2018 року в приміщенні Ізюмського міськрайонного відділу з питань пробації спільно з Ізюмським міський центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради та релігійною громадою «Нове життя» проведено захід на тему: «Організації та установи соціальної сфери м. Ізюм».

Дана зустріч була спрямована на роз`яснювальну та інформаційну роботу з особами, які засуджені до покарань без позбавлення волі, а саме: формування навичок свідомого ставлення до себе та свого оточення, зокрема, звернення уваги на розуміння відповідальності за своє життя та мотивування їх до самостійного вирішення життєвих ситуацій шляхом розуміння адресності отримання соціальних послуг в соціальних установах нашого міста.

Також, фахівцями Ізюмського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради протягом заходу було розповсюджено інформаційний матеріал для обізнаності присутніх щодо організацій та установ соціальної сфери Харківської області, які можуть надавати соціальні послуги.