«

»

Роздрукувати Запись

Надання психологічної та соціальної допомоги потерпілим від домашнього насильства

В Україні майже кожна четверта жінка потерпає від насильства, про що свідчать дані дослідження ФН ООН в Україні відносно поширеності насильства щодо дівчат та жінок.

На сьогодні діє проект «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який працює в 10 регіонах України., в тому числі і в Харківській області. Дії проекту спрямовані на посилення національної системи попередження  і  реагування щодо  гендерно зумовленого насильства на загальнодержавному та регіональному рівнях для забезпечення умов,  в яких більшість потерпілих від насильства зверталися б по допомогу та мали доступ до якісних послуг з особливою увагою на потерпілих, сприяючи поширенню ідеї «нульової» терпимості до насильства в суспільстві.

В м. Ізюм  працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка співпрацює з Управлінням соціального захисту населення , з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  та іншими надавачами соціально психологічних послуг. Суб’єктами взаємодії постійно проводиться робота , спрямована на швидке реагування стосовно надання  послуг потерпілим від гендерно зумовленого насильства, включаючи домашнє насильство, інформаційно-роз’яснювальна робота щодо вищезгаданого питання.

Рішенням Харківської обласної ради створено Комунальну установу Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок».

З представниками суб’єктів взаємодії, які реалізують заходи щодо попередження домашнього насильства відпрацьовано алгоритм дій з пере направлення постраждалих жінок до Кризового центру.

За більш детальною інформацією пропонуємо звертатися за адресою: м. Ізюм, вул. Соборна,20 , каб. №15 , Управління соціального захисту населення ІМР