«

»

Роздрукувати Запись

Протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми, на жаль, сьогодні залишається поширеним явищем, вона є злочином, що грубо порушує права людини. Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги потерпілим.

 

 

Однак, не дивлячись на значну кількість інформації стосовно цього явища у засобах масової інформації та підвищення обізнаності серед широкого загалу, багато осіб, які постраждали від торгівлі людьми, не свідомі того, що те, що з ними трапилось, є злочином, а вони — потерпілими. Вони не знають про можливості захисту своїх прав та інтересів та відшкодування шкоди, завданої їм цим злочином.   

Так, 18 липня 2018 р. у малій залі Ізюмської міської ради відбулося засідання круглого столу за ініціативою Харківської міської організації міжнародних організацій «Жіноча громада» спільно з представниками Ізюмського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради, Службою у справах дітей Ізюмської міської ради, на тему «Протидія торгівлі людьми, як складова Концепція «Людської Безпеки».

Учасники «круглого» столу заслухали та обговорили основні питання стосовно реалізації Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми. Особлива увага приділялась співпраці присутніх, сумлінного відпрацювання кожним здійснювати заходи у сфері запобігання та протидії торгівлі людьми, відповідно до компетенції. Важливим моментом обговорення була саме ефективна взаємодія суб’єктів, щодо здійснення заходів у сфері протидії торгівлі людьми, з громадськими об’єднаннями, неурядовими організаціями, засобами масової інформації та іншими заінтересованими особами, шляхом інформування та роз’яснення з метою нагадування населенню про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність серед структурних підрозділів державних установ щодо об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, мінімізація повторної травматизації, оптимізація надання соціальних послуг а також привернути увагу населення до проблеми торгівлі людьми, наслідків сучасного рабства.

Адже як відомо, торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини, а також це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина.