«

»

Роздрукувати Запись

Кейс-менеджмент у роботі з ВПО

Проблеми внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграція та адаптація в нових громадах залишаються першочерговими для всіх органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та благодійних фондів. Важливими для внутрішньо переміщених осіб є створення житла, об’єктів соціального використання наявного ресурсу громади, залучення нових ресурсів, забезпечення соціальних послуг, їх доступність та покращення якості соціальних послуг.      

                                     

Всі ці завдання покладені в основу Програми “Інтеграція внутрішньо переміщених осіб спільними зусиллями” у рамках впровадження Проекту Українського Фонду соціальних інвестицій “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури” за фінансової підтримки Уряду Німеччини.                          

    24-26 квітня 2019 провідний фахівець Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  взяв участь у навчальному тренінгу , який проходив у м. Харків, на тему: “Кейс – менеджмент у роботі з ВПО”, на який було запрошено представників міських та районних  Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Харківської області. 

  Під час проведення тренінгу було розглянуто питання роботи кейс-менеджера, його головні принципи та етапи  ідентифікації ВПО в громаді, та ситуаційний аналіз стану інтеграції та адаптації. Присутні ознайомились з прикладами впровадження «Кейс-менеджменту роботи з ВПО»  на практиці Центрів соціальних служб в деяких містах України.   

     Наприкінці заходу учасникам була запропонована презентація Програми “Інтеграція ВПО спільними зусиллями” та був розроблений план спільних дій щодо подальшого впровадження Програми  в територіальних громадах Харківської області.