«

»

Роздрукувати Запись

НОВЕ ЖИТТЯ ВІДДІЛЕННЯ

У Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради 27 вересня завдяки реалізації міні-проекту «Vita nova – нове життя будівлі заради нових можливостей для надання соціальних послуг» в рамках обласного конкурсу розвитку територіальних громад «РАЗОМ В МАЙБУТНЄ» Харківської обласної ради відкрився новий корпус, де відтепер знаходиться відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

У цьому відділенні підопічні територіального центру можуть відремонтувати взуття, отримати швацькі, перукарські та комунально-господарські послуги.

Бюджет даного проекту склав 299 983 гривні.  Фінансування його відбувалося з обласного та місцевого бюджетів. Директор терцентру Олена Ковалевська висловила слова щирої вдячності присутнім на святі  почесним гостям за допомогу в реалізації проекту: депутату Харківської обласної ради Ісламову Вісхану Алавдійовичу,  міському голові Марченку Валерію Віталійовичу, який є завжди опорою та підтримкою для установи, і звичайно депутатському корпусу Ізюмської міської ради за розуміння та увагу. Голові Ради ветеранів м. Ізюм Григоренку М.І. було вручено сертифікат, як переможцю конкурсу міні-проектів.   

В рамках проекту «Vіta nova» було проведено: частковий ремонт даху, зовнішнє утеплення стін, заміна усіх вікон та дверей, улаштування покриття підлоги та внутрішнє оздоблення приміщення, улаштування системи опалення, водовідведення та електроосвітлення.  Але в процесі ремонту часто виникали проблеми, вирішення яких не було передбачено в бюджеті  проекту. Та терцентр не залишили з ними на одинці, так завдяки додатковому фінансуванню з місцевого бюджету на суму 80 тис. гривень з’явилась можливість зробити вимощення та водовідведення, відремонтувати навіс над ганком, виконати роботи з утеплення усього корпусу, а також придбати нові меблі для цього відділення. Проведені роботи дали змогу створити  належні умови для надання послуг натуральної допомоги, зробили їх отримання більш зручним для відвідувачів.

За народною традицією почесні гості засіяли нове приміщення пшеницею та грішми, щоб господарі мали достаток у новій оселі.