«

»

Роздрукувати Запись

Забезпечення продуктовими наборами людей, які потребують допомоги

З 3 квітня 2020 року Міністерство соціальної політики України та корпорація «АТБ» запустили спільний благодійний проєкт адресної допомоги соціально незахищеним верствам населення у вигляді продуктових наборів. У рамках проєкту Ізюмська міська об’єднана територіальна громада отримала 2402 продуктові набори. До складу продуктового набору входили продукти та товари першої необхідности: цукор, сіль, рослинна олія, крупи, печиво, чай, апельсин, туалетний папір.

Адресну доставку продуктових наборів здійснював Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради у період з 3 по 28 квітня згідно отриманих від управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради списків осіб, які потребують допомоги. У визначенні громадян, які потребують гуманітарної допомоги, також брали участь голови квартальних комітетів міста та рада ветеранів, голови ОСББ, котрі достеменно володіють інформацією про потреби своїх мешканців. Під час реалізації цього проєкту було багато звернень до управління соцзахисту або терцентру від небайдужих громадян стосовно людей, що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги у вигляді продуктового набору.

Реалізація проєкту відбувалася поетапно. У першу чергу допомога була надана 549 підопічним терценту, а саме: громадянам віком від 80 років, які є одинокими або такими, що самотньо проживають, громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, які потребують догляду та допомоги.  ФОТОЗВІТ ЗАХОДУ

У другу чергу допомогу отримали мешканці громади віком від 80 років з розміром пенсії до 3000 гривень; а також інші вразливі версти населення: особи з інвалідністю I групи, родини, які виховують дітей інвалідів, особи, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Хочеться висловити слова вдячності міському голові Валерію Марченку та в.о. старости Кам’янського старостинського округу Ізюмської міської ради Людмилі Задніпровській за надану допомогу у реалізації важливого для багатьох мешканців громади проєкту. А також усім, хто активно долучився до цієї благодійної справи: управлінню освіти, управлінню молоді спорту та іміджевих проєктів, комунальному підприємству «Благоустрій міста Ізюма», управлінню соціального захисту населення та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтерам молодіжного центру та БО «Карітас».

Проєкт забезпечення найбільш вразливих верств населення Ізюмської міської об’єднаної територіальної громади продуктовими наборами завершено. Сподіваємось, що і в подальшому, завдяки новим благодійним проєктам наша держава буде активно дбати про соціально незахищених громадян.