«

»

Роздрукувати Запись

До Всесвітнього дня пам’яті жертв СНІДу

Щорічно в третю неділю травня відзначають Всесвітній день пам’яті жертв СНІДу. Цей день було засновано у Сан-Франциско (США) в 1983 році. Метою Дня пам’яті є не тільки вшанування осіб, що померли від цієї хвороби, але, насамперед, привернення уваги суспільства до проблем розповсюдження ВІЛ/СНІДу, дискримінації та порушення прав ВІЛ-інфікованих громадян.

 

15 травня 2019 року в приміщенні Ізюмського міськрайонного відділу ДУ «Центр пробації» Ізюмським міський центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради було проведено захід до Всесвітнього дня пам’яті жертв СНІДу. Програма даного заходу була спрямована на роз`яснювальну та інформаційну роботу серед осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі, а саме: акцентування їх уваги на проблеми формування уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу та його поширення серед населення, способи зниження ризику інфікування ВІЛ, інформування про наслідки споживання наркотичних та психоактивних речовин, методи допомоги та виховання бажання у молоді дотримуватися правил здорового способу життя.

Під час проведення заходу учасники заслухали історію відкриття ВІЛ-інфекції, етапів поширення епідемії ВІЛ-СНІДу, шляхи попередження інфікування цією небезпечною хворобою та способів її запобігання, формування здорового способу життя.

Маємо надію, що проведення подібних заходів, шляхом інформування громадян про небезпеку та наслідки ураження ВІЛ/СНІДом, та вживання наркотичних та психоактивних речовин, допоможе вирішити проблему щодо високих темпів поширення цієї хвороби