«

»

Роздрукувати Запись

Як розпочати процес створення прийомної сім’ї

Мамо, якщо тобі не байдужа  моя доля, то я чекаю на тебе.

Інформаційно-довідковий листок

         Якщо Бог не дає комусь змоги самому народити дитину, або якщо вже є свої діти, але родині не байдуже як складеться життя тих дітей, які не мають  батьків, то в них є можливість взяти малюка з дитячого будинку.  При цьому, прийомні батьки мають зрозуміти, що діти  не знають рідної мами, не знають іншої любові, що для  покинутої дитини, родина – це ви.

        Звичайно, дитина повинна зростати в сім’ї рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині є прийомна сім’я. Сім’ю, яка підтримує теплі родинні стосунки, разом долає негаразди, радієм успіхам, виховує дітей та навчає їх шанувати старших та любити Батьківщину.

         В нашому місті Ізюм створено та функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 16 прийомних дітей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких проживає 13 дітей. В умовах прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу дитині надається соціальний захист її майнових та житлових прав, догляд, виховання, корекція розвитку, вирішення медичних проблем, подолання психологічних травм, задоволення щоденних потреб дитини,  яка залишилась без піклування рідних батьків. Під час перебування дитини у прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу держава виконує функції опікуна через соціальних працівників. Держава не тільки фінансує, а й контролює утримання та виховання дитини в прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу, надає допомогу на її розвиток, соціалізацію, організовує соціальне супроводження даних сімей та дитини.

         Громадяни, які вирішили розпочати процес створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, перш за все,  мають звернутися до Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради за адресою: м. Ізюм, вул. Соборна, 20,  ІІ  поверх, тел. 2-85-71,  та Служби в справах дітей Ізюмської міської ради: м. Ізюм, площа Центральна, 1,  1V поверх, які є відповідальними з питань сімейних форм утримання дітей.