«

»

Роздрукувати Запись

Захід до Міжнародного дня боротьби з насильством

Проведення соціально-виховного заходу на теми: «Міжнародний день боротьби з насильством»,  присвячений  Всеукраїнській акції «16 днів проти гендерного  насильства »

та «Всесвітній  День солідарності з ВІЛ-позитивними людьми»

          Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти гендерного насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Дати початку та завершення Кампанії створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

         Отже, одним із важливих напрямів роботи  Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, є профілактична діяльність, спрямованої на протидію насильству як серед молоді, так і у суспільстві в цілому. Тому, 27 листопада 2018 року, в приміщенні Ізюмської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів   № 11, серед учнів старших класів, Ізюмським МЦСССДМ було проведено захід, присвячений  Всеукраїнській акції «16 днів проти гендерного  насильства». Присутні заслухали та обговорили актуальні питання щодо проявів гендерного насильства, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Учасники заходу докладніше дізналися про причини насильства, як з цим боротися та куди звертатися за допомогою.

       З нагоди проведення Всесвітнього Дня солідарності в ВІЛ-позитивними людьми, було обговорено тему «ВІЛ/СНІДу», з метою формування уявлення про небезпеку цієї хвороби та її поширення серед населення, засоби зниження ризику інфікування, інформування про наслідки споживання наркотичних та психоактивних речовин, методи допомоги та виховання бажання у молоді дотримуватися правил здорового способу життя.

     До уваги учасників заходу було запропоновано слайд-шоу та методичний матеріал на тему профілактики насильства та ВІЛ/СНІДу. В ході проведення бесіди, учні приймали активну участь в обговоренні, охоче відповідали на питання, підготували вірші, плакати та малюнки, які презентували в кінці заходу.