«

»

Роздрукувати Запись

Матеріальна  допомога за рахунок коштів місцевого бюджету

До відома мешканців міста Ізюм!

        За рахунок коштів місцевого бюджету соціальна матеріальна  допомога надається  громадянам – членам територіальної громади м.Ізюм, які мешкають та зареєстровані на території міста.

           Існує визначений порядок, згідно якого громадяни нашого міста у яких виникли складні життєві обставини  чи екстремальні ситуації (тривала хвороба, операція, лікування, придбання ліків, руйнування житла внаслідок стихійного лиха, пожежа), мають можливість звернутися до виконавчого комітету Ізюмської міської ради  з відповідними документами:

  • заява на ім’я Ізюмського міського голови;
  • копії паспорту заявника ( 1,2,11 сторінки);
  • копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера заявника. Для громадян, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття ідентифікаційного номера – копію про особливу відмітку в паспорті;
  • довідка про склад сім’ї (строк дії довідки 1 місяць);
  • довідки про доходи усіх членів сім’ї за три попередні поданню заяви місяці;
  • відповідний медичний документ або його копію, який дійсний на момент звернення  (строк дії довідки  до 6 місяців);
  • на відшкодування шкоди, яка заподіяна пожежею – акт пожежної частини про пожежу;
  • на відшкодування шкоди, яка заподіяна стихійним лихом – є подання відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної, оборонної та режимно-секретної роботи виконавчого комітету Ізюмської міської ради.

              Допомога надається сім’ї не більше ніж раз  на рік, в межах бюджетних призначень, (в окремих випадках, в особливо гострих життєвих ситуацій розглядається вдруге і надається, як виняток).

         Питання щодо надання та розміру соціальної матеріальної допомоги розглядається комісією з вирішення питань надання соціальної матеріальної допомоги. Затвердження розміру соціальної матеріальної допомоги вирішують на засіданні члени виконавчого комітету Ізюмської міської ради.

            При надходженні коштів з місцевого бюджету виплату допомоги здійснює Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради шляхом перерахування коштів на особові рахунки заявників, відкриті в банківських  установах, або через поштові відділення.