«

»

Роздрукувати Запись

Особливості роботи з підлітками, які мають досвід вживання наркотиків

         Проблема наркотиків крокує по світу все більш і більш упевнено. Зараз наркоманія стає масовою, а з поширенням величезної кількості синтетичних наркотиків, які є дуже доступними і популярними серед молоді, це зло стало робити замах на найбільшу цінність людства — дітей і молодих людей. На сьогодні число молодих людей, які вживають психоактивні речовини, продовжує невпинно зростати. Отже, одним із пріоритетних напрямків роботи Ізюмського міського центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, є саме профілактична діяльність, спрямована на роботу із молоддю групи ризику, шляхом інформування та надання комплексу соціальних послуг в межах компетенції Центру та залучення інших організацій, з метою недопущення потрапляння в складні життєві обставини підлітків групи ризику та їх сімей.

         09 жовтня 2018 року фахівці Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, в приміщенні Центральної міської бібліотеки, взяли участь у засіданні круглого столу «Особливості роботи з підлітками, які мають досвід вживання наркотиків», який провели представники громадської організації «Наша допомога» м. Слов’янськ Донецької області. Також були присутні представники: Служби в справах дітей Ізюмської міської ради, Управління освіти Ізюмської міської ради, Ізюмського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» та мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

           Учасники круглого столу заслухали та обговорили питання стосовно особливостей роботи із підлітками, які мають досвід вживання наркотиків, методів та форм роботи з цільовою групою, якісного надання послуг.

            В ході обговорення зверталась увага на актуальність даного питання,  на необхідності підвищення активності громади в напрямку профілактики негативного впливу вживання наркотиків серед дітей та молоді, шляхом розповсюдження інформаційного матеріалу та проведення просвітницьких заходів організаціями та установами міста Ізюм.