«

»

Роздрукувати Запись

Монетизація субсидій

 Постановою Кабінету міністрів України від 27 грудня 2018 року №1176 внесені зміни до Положенням про порядок призначення житлових субсидій.

Основні зміни стосуються, так званої, монетизації субсидії або грошової форми її надання і застосовуються до громадян, що звертаються за призначенням житлової субсидії з січня 2019 року.

Слід зазначити, що громадяни, які користуються субсидією з 2018 року, подавати нові заяви та декларації будуть з травня місяця, тобто для призначення житлової субсидії на неопалювальний період.

Тим, хто звернувся за призначенням житлової субсидії з січня 2019 року, самостійно відкривати рахунок у Ощадбанку немає необхідності. На кожного одержувача субсидії автоматично буде відкрито персональний обліковий запис в банку, на якому буде відображатися загальна сума нарахованої субсидії (без розбивки на житлово-комунальні послуги). 

Кошти з облікового запису будуть спрямовуватися на оплату послуг у послідовності: за спожитий газ, тепло, електроенергію, воду і т.д.

Ощадбанк щомісяця за допомогою SMS-повідомлення інформуватиме субсидіантів про те скільки і за які послуги необхідно сплатити.

Після закінчення опалювального сезону – у червні – суми невикористаних коштів перераховуватимуться на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії. Рахунок кожному Ощадбанк відкриє автоматично, без додаткового звернення у банк.