«

»

Роздрукувати Запись

Зустріч з представниками моніторингової місії ОБСЄ.      

 Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) — найбільша з усіх існуючих організацій, з великим потенціалом у сфері підтримки стабільності, до якої входять 57 держав світу. Україна є членом ОБСЄ з 30.01.1992 року.

       05 березня 2019 року колектив Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради та Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зустрілися з представниками моніторингової місії ОБСЄ.    

Спеціальна моніторингова місія ОБСЕ в Україні (СММ) почала свою роботу 21 березня 2014 года у зв»язку зі зверненням уряду України в ОБСЄ та консенсусним рішенням всіх 57 країн-учасниць ОБСЕ. СММ — це неозброєна цивільна місія, цілі роботи  — це збір інформації, звіт про ситуацію з безпекою та встановлення фактів, зокрема, про конкретні події на місцях. Спостерігачі спілкуються з різними групами громадськості: з представниками влади на всіх рівнях, громадянського суспільства, етнічних і релігійних груп, місцевих громад і органів місцевого самоврядування. Основне завдання місії — допомогти Україні знизити рівень напруженості і сприяти діалогу між усіма сторонами.

       Під час  зустрічі був заслуханий тематичний звіт на тему: «Гендерні аспекти моніторингової  діяльності СММ за період з 1 січня 2017 року – 1 листопада 2018 року». У звіті були висвітлені такі актуальні питання, як: інтеграція гендерного аспекту  в діяльності СММ; участь жінок у мирних переговорах і налагодженні діалогу на місцях; участь жінок у політичному житті на місцевому рівні та вплив конфлікту; гендерний аспект щодо прийому, утримання та реінтеграції тих, хто проходить військову службу або перебуває у складі збройних формувань; пов’язані з конфліктом тенденції щодо гендерно зумовленого насильства та торгівлі людьми; мітинги на підтримку гендерної рівності і спротив. ФОТОЗВІТ ЗАХОДУ

         Підбиваючи підсумки звіту, представники СММ повідомили про подальше планування вивчення шляхів, якими вона може сприяти налагодженню діалогу на підтримку взаємодії та злагодженості між діяльністю жінок на місцях та діалогами на високому рівні і мирними переговорами.

У кінці зустрічі учасники отримали примірники тематичних звітів та сувеніри з логотипом ОБСЄ.