«

»

Роздрукувати Запись

Профілактика ВІЛ та вживання наркотичних речовин

ВІЛ-інфекція – це соціально небезпечне інфекційне захворювання, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Хвороба характеризується прогресуючою дисфункцією імунної, нервової, лімфатичної та інших  систем організму. Відповідно до сучасних уявлень ВІЛ-інфекція відноситься до невиліковних хвороб, має тривалий хронічний перебіг і, в разі відсутності  ефективної терапії, закінчується смертю хворого. 

 На сьогодні ВІЛ-інфекція виявлена у всіх  країнах світу і має назву пандемія ВІЛ/СНІДу, а в Україні поширюється епідемія ВІЛ/СНІДу. В країні зареєстровано понад 170 тис. ВІЛ-інфікованих, але за підрахунками експертів про свій ВІЛ-статус знає лише третина інфікованих; загальна кількість людей,  які живуть з ВІЛ в Україні, сягає 377 600.                                                         

20 березня 2019 року  Ізюмським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради спільно з представниками Ізюмського МРВ ДУ ” Центр пробації ”,  було проведено соціально-профілактичний захід з профілактики ВІЛ та вживання наркотичних речовин, для осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі .                                                       Програма даного заходу за мету роз`яснювальну та інформаційну роботу серед населення, а саме: акцентування їх уваги на проблеми формування уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу та його поширення, способи зниження ризику інфікування ВІЛ, інформування про наслідки споживання наркотичних та психоактивних речовин, методи допомоги та виховання бажання у молоді дотримуватися правил здорового способу життя.           

Маємо надію, що проведення подібних заходів, шляхом інформування наших громадян про небезпеку та наслідки ураження ВІЛ/СНІДом,   вживання наркотичних та психоактивних речовин, свідоме ставлення до свого здоров’я забезпечить захист від СНІДу, допоможе вирішити проблему щодо високих темпів поширення цієї хвороби.