«

»

Роздрукувати Запись

Благополуччя дітей

Міністерство соціальної політики України та Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд «Благополуччя дітей»» проводять кампанію «Уважні батьки».

Кампанія «Уважні батьки» розроблена у відповідь на проблему зваблення дітей у мережі Інтернет, і звертає увагу батьків та осіб, які їх замінюють, на актуальність питання захисту молоді від загроз онлайн.

За оціночними даними Ради Європи, кожна п’ята  дитина в Україні стикається з сексуальним насильством у різних формах, що може залишити травму на все життя. І сьогодні чи не найбільше ризиків зосереджено в Інтернеті. Адже анонімна мережа – ідеальний простір для зловмисників.   

            Дослідження фіксують постійне зростання кількості випадків спокушання в мережі. Ідеться про ситуацію, коли зловмисники за допомогою маніпуляцій схиляють дітей до створення матеріалів еротичного характеру, а іноді до реальних зустрічей та сексуального використання.

            Дорослим необхідно вивчити проблему, а дітей навчити правил безпеки, які будуть захищати краще за будь-які обмеження.

            Кампанія «Уважні батьки» звертає увагу батьків та осіб, які  їх замінюють, на те, що їм належить ключова роль у захисті дітей від загроз онлайн. Адже маніпулятори зазвичай обирають своїми цілями дітей, які потребують уваги, схвалення, та тих, які залишилися сам на сам із власними проблемами.

            Радимо переглянути короткометражний фільм,  юна героїня якого стала заручницею зловмисника, а її батьки цього не помічають. Подивіться це відео разом —  і вам буде про що поговорити.

            Будьмо пильними !