«

»

Роздрукувати Запись

Інформація для одержувачів житлової субсидії у грошовій безготівковій формі!

Як повідомлялося нами раніше грошова безготівкова форма  надання житлової субсидії застосовуються до громадян, що зверталися за її призначенням з січня 2019 року.

На кожного одержувача цього виду житлової субсидії в АТ «Ощадбанк» автоматично відкрито персональний обліковий запис, на якому відображається загальна сума нарахованої субсидії (без розбивки на житлово-комунальні послуги). 

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів, які утворилися на обліковому записі станом на 1 червня виплачуються шляхом перерахування на поточний рахунок одержувача.

За інформацією  АТ «Ощадбанк»  до 15 червня одержувачі житлової субсидії у грошовій безготівковій формі отримають смс-повідомлення: про відкриття поточного рахунку в автоматичному режимі (ті, хто не має відкритого рахунку в АТ «Ощадбанк»), та про зарахування коштів на рахунок.

Громадянам, яким автоматично відкриють поточний рахунок, необхідно буде звернутися до відділення АТ «Ощадбанк» з паспортом та ідентифікаційним номером платника податків для оформлення та отримання картки, з якої потім можна отримати готівку.

Також повідомляємо, що головним розпорядником коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, є Міністерство соціальної політики України. Тому органи соціального захисту населення не володіють інформацією щодо перерахування коштів на рахунки одержувачів житлової субсидії.