«

»

Роздрукувати Запись

До Всесвітнього дня боротьби з гепатитом.

            Щороку 28 липня у багатьох країнах проводиться Всесвітній день боротьби з гепатитом. Датою для його впровадження став день народження американського лікаря Баруха Самюеля Блумберга, лауреата Нобелівської премії, який відкрив вірус гепатиту B. Вперше такий день було проведено в 2008 році з ініціативи Міжнародного альянсу з боротьби з гепатитом. У 2011 році Всесвітною організацією охорони здоров’я (ВООЗ) було внесено цю дату в свій календар, таким чином Всесвітній день боротьби з гепатитом отримав офіційний статус. Віруси гепатиту вважаються одним з основних чинників ризику для здоров’я людства, оскільки сьогодні гепатитом хворіють майже 2 мільярди людей в усьому світі. В Україні спостерігається помірне непоширення цієї хвороби.

          08 липня 2019 року  Ізюмський міський центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради провів соціально – виховний захід, присвячений Всесвітньому Дню боротьби з гепатитом в Ізюмському МРВ філії ДУ «Центр пробації»  в Харківській  області, для осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі.

      В ході проведення даного заходу, з запрошеними обговорювались шляхи передачі гепатиту, заходи профілактики, рекомендовані ВООЗ, симптоми захворювання. Розглянули питання захисту від цього небезпечного захворювання.

          Увага присутніх була зосереджена на заходи первинної, вторинної та третинної профілактики гепатиту, на переваги ведення здорового способу життя, та різноманітні  методи боротьби зі шкідливими звичками, адже здоров’я необхідно зберігати та зміцнювати, беручи відповідальність за своє життя.