«

»

Роздрукувати Запись

Усвідомлене та відповідальне батьківство

  Сім’я — джерело продовження роду, української нації. Кожна людина починається з сім’ї.  Перший свій досвід спілкування з навколишнім світом дитина набуває у сім’ї. Від того, яким буде цей досвід, залежить майбутнє дитини. Кажуть: «Очі — дзеркало душі», і сміливо можна стверджувати, що дитина — це дзеркало сім’ї, у якій вона одержує свій перший поведінковий досвід. Цей досвід є фундаментом для її подальшого розвитку і формування як особистості.

Усвідомлене батьківство – це взаємодія батьків(чи осіб, які їх замінюють) між собою та іншими членами сім’ї, включаючи дітей, результатом якої є створення найбільш сприятливих умов для повноцінного розвитку дитини на всіх етапах її життя.

      17 вересня 2019 року Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  запросили до участі у соціально – виховному заході на тему: «Усвідомлене та відповідальне батьківство», сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та знаходяться під соціальним супроводом у нашому Центрі.

      Спілкування з батьками проходило в  приміщенні  Ізюмського Центру соціальної згуртованості  «Карітас Харків», де нас зустріла   координатор проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» БО «БФ» «Карітас Харків» Комериста О.В.

       Під час обговорення було висвітлене таке важливе питання, як відповідальне сімейне виховання, що є важливою умовою формування особистості дитини, бо сім’я — це той мікроколектив, в якому дитина набуває першого досвіду людських контактів, де вона засвоює норми і правила поведінки, приймаючи сім’ю за модель усього суспільства. Було наголошено, що особливо важливе значення для виховання моральних якостей дітей має особистий приклад батьків. Батько і матір — найближчі і найбільш переконливі взірці, на прикладі яких людина, яка зростає, перевіряє і будує свою поведінку. Сімейне виховання — це повсякденний і безперервний вплив на свідомість людини, яка підростає, всього укладу життя кожної родини, кожного вчинку батьків.