«

»

Роздрукувати Запись

До Дня захисника України

День Захисника України став офіційним державним святом зовсім недавно, лише в 2015-му році. Його дата є незмінною і відзначається  14  жовтня. Зараз День захисника України дійсно можна назвати одним з найважливіших свят у році для нашої країни. 14 жовтня не просто так було вибрано датою для цього свята, адже Покрова і День українського козацтва вже давно відзначалися в цей день. Тому цей відголосок минулого став справжньою настановою для сьогоднішніх захисників України.

 

01 жовтня 2019 року фахівці Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради та співробітники Ізюмського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, організували захід у Ізюмському краєзнавчому музеї імені М.В. Сібільова, присвячений Дню Захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дню Українського козацтва, який святкується 14 жовтня, для неповнолітніх суб’єктів пробації, які перебувають на обліку органу пробації.
      Дітей ознайомили з експозицією, присвяченою захисникам Вітчизни і розповіли, що це свято започатковано з метою вшанування мужності та героїзму, піднесення бойового подвигу захисників незалежності і територіальної цілісності України, збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві. Під час проведення заходу неповнолітнім розповіли про традиції українського народу, наочно продемонстрували велич і мужність Захисника, що є особливо важливим у сьогоденні, наголосили про необхідність культурного та духовного розвитку людини.