«

»

Роздрукувати Запись

Увага! Важлива інформація

Відділом державних соціальних інспекторів протягом січня-вересня 2019 року здійснена перевірка правомірності надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

З цією метою зроблено 4744 обстежень матеріально-побутових умов проживання сімей, 4812 справ перевірено шляхом направлення запитів щодо достовірності поданої одержувачами допомоги інформації про доходи та майновий стан сімей. У 29 справах виявлені порушення, що призвели до не законного отримання допомоги на загальну суму 223,41 тис.грн.

Наголошуємо! Чинним законодавством визначено, що громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення соціальної допомоги та на визначення її  розміру.

Найчастіше порушення виникають внаслідок укриття доходів, отриманих згідно договору ЦПХ, або іншою трудовою угодою не залежно від термінів;

наявність у володінні родини земельних паїв або набуття права власності на майно (незалежно від способу отримання: купівлі, дарування, спадщина).

Також порушенням є не своєчасне вклеювання світлини до паспорту одержувача або членів його родини, не отримання дітьми, яким виповнилось 14 років, паспорту. У цих випадках, а також у випадку, якщо паспорт було втрачено, і в наслідок отримано новий, необхідно повідомляти Управління письмовою заявою.

Також повідомляємо, що у разі зміни місця реєстрації обов’язково необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення та податкової інспекції.