«

»

Роздрукувати Запись

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА

10 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є ознайомлення школярів і студентів із базовими знаннями про свої права, уміння використовувати їх на практиці та, за потреби, захищати. Тиждень праває узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.

Згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 № 1149/2008, враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, з метою виховання у громадян поваги до  закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, започатковано проведення Всеукраїнського тижня права.

         Починаючи з 2008 року  ми святкуємо День прав людини, на рівні окремої людини, груп, організацій, установ, підприємств, який проходить під гаслом «Гідність і справедливість для всіх нас».

10 грудня 2019 року Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, за участю представників філії № 2 Ізюмської міської бібліотеки,  провів захід  на тему „Права та обов’язки дитини” для учнів Ізюмської   загальноосвітньої школи № 6.  

Програма даного заходу була спрямована на роз`яснювально- інформаційну роботу серед учнів середніх класів, а саме:

— надання педагогічної та соціально-правової допомоги у формуванні їх правової культури

— підвищення інтересу до правознавства;

— вміння співвідносити в життя норми моралі та права;

— застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Під час проведення заходу учасниками було переглянуто слайд матеріали відносно законних прав та основних обов’язків неповнолітніх. Особливу увагу було наголошено на потребі дотримання учнями загальних правил поведінки, усвідомлення ними негативних наслідків вчинення правопорушень.     

        Проведення подібних заходів підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.