«

»

Роздрукувати Запись

Підтримка ВПО

Управління надає інформацію щодо виконання заходів  підтримки внутрішньо переміщених осіб, затверджених міською Програмою підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2019 — 2020 роки

№ з/п Найменування заходів Відповідальні за виконання заходів Термін виконання, роки Стан виконання заходів
1 2 3 4 5
Створення сприятливих умов життєдіяльності ВПО
7.1.1. Надання соціальних послуг ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах, забезпечення їх соціальним супроводом ІМЦСССДМ 2019 — 2020 10 сім’ям з числа ВПО, які перебувають у СЖО надано 80 соціальних послуг.
7.1.2. Надання соціальної послуги «Догляд вдома» Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради 2019 — 2020 10 особам з числа ВПО надано послуг на суму 91260,00 грн.
7.1.3. Надання транспортної послуги «Соціальне таксі» 1 особі з числа ВПО надано послуг на суму 526,00 грн.
7.1.4. Надання соціальної послуги «Соціальна адаптація» 5 особам з числа ВПО надано послуг на суму 11505,00 грн.
7.1.5. Надання соціальної послуги «Переклад жестової мови» 2 особам з числа ВПО надано послуг на суму 4602,00 грн.
7.1.6. Надання соціальної послуги «Натуральна допомога» 20 особам з числа ВПО надано послуг на суму 28080,00 грн.
7.1.7. Надання психологічної підтримки та послуг щодо розвитку мовлення дітей з числа ВПО, що мають таку потребу Ізюмська центральна міська лікарня Управління освіти Ізюмської міської ради 2019 — 2020 КНП «ЦМЛ Піщанської Богоматері» надається психологічна підтримка і послуги щодо розвитку мовлення дітей із числа ВПО, що мають таку потребу:

— проводиться огляд логопедом дитячого поліклінічного відділення всіх дітей ВПО, за зверненням батьків;

— за потребою надається консультативна допомога, проводяться корекційні заняття з метою подолання мовленевих вад.

 На обліку в управлінні освіти перебуває 175 учнів закладів загальної середньої освіти та 59 вихованців закладів дошкільної освіти. В 21 закладі освіти організована діяльність практичних психологів та соціальних педагогів за напрямками діяльності працівників психологічної  служби. Психологічну підтримку отримують всі учасники освітнього процесу закладів освіти відповідно до планів роботи закладів та за потребою.

 В 8 групах компенсуючого типу та в 8 інклюзивних групах у 3 закладах дошкільної освіти 153 дитини (в тому числі 13 дітей з числа ВПО) отримують послуги щодо розвитку мовлення дітей, які надають вчителі – логопеди закладів освіти.

В 20 інклюзивних класах 7 закладів загальної освіти 28 учнів (в тому числі 3 дитини з числа ВПО) отримують послуги з корекції розвитку та мовлення, які надають вчителі – логопеди закладів освіти та фахівці Ізюмського інклюзивно – ресурсного центру.  

7.1.8. Надання медичних послуг ВПО та додаткових гарантій особам з інвалідністю Ізюмська центральна міська лікарня 2019 — 2020 Забезпечується право ВПО на медичну допомогу та доступ до ліків:

 1. За медичною допомогою звернулося:

— за амбулаторною допомогою 60 ВПО, використано кошти медичної субвенції 8462,89 грн.

— за стаціонарною допомогою 39 ВПО, використано кошти медичної субвенції на суму 114264,74 грн.

7.1.9. Організація оздоровлення та відпочинку дітей з числа ВПО ІМЦСССДМ Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Родини ВПО, в яких виховуються 11 дітей, ІМЦСССДМ проінформувало з приводу оздоровлення та відпочинку.  

Управлінням молоді, спорту та іміджевих проектів ІМР ведеться організація оздоровлення та відпочинку дітей з числа ВПО.

 

 

7.1.10. Надання послуг санаторно-курортного лікування особам з інвалідністю, ветеранам війни та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС з числа ВПО Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради 2019 — 2020  

 

В 2020 році перебувають в черзі на санаторно-курортне лікування 16 осіб з інвалідністю, ветеранів війни та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС з числа ВПО.

 

 

7.2. Задоволення першочергових потреб ВПО
7.2.1. Надання соціальної матеріальної допомоги на лікування, оперативне втручання, придбання ліків Виконавчий комітет Ізюмської міської ради

Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради

2019 — 2020 1 особі з числа ВПО виплачена соціальна матеріальна допомога  за рахунок коштів місцевого бюджету на суму 300 грн.
7.2.2. Надання щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради 2019 — 2020 514 особам виплачена допомога на суму 2535,3 тис. грн. з державного бюджету
7.2.3. Забезпечення безкоштовним харчуванням учнів і вихованців з числа ВПО в закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти Виконавчий комітет Ізюмської міської ради

Управління освіти Ізюмської міської ради

Фінансове управління Ізюмської міської ради

2019 — 2020 28 учнів з числа ВПО забезпечені безкоштовним харчуванням ( за належністю до інших пільгових категорій, які мають пільгу на харчування), 66 учнів 1–4 класів з числа ВПО забезпечені пільговим харчуванням (50% — батьківські кошти, 50% — за рахунок місцевого бюджету) згідно рішення виконавчого комітету Ізюмської міської ради від 11.12.2019 р. №1053 «Про встановлення вартості харчування дітей та підлітків в закладах освіти м. Ізюм  та КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДІ “КАМ”ЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ” на період з 01.01.2020 року по 31.12.2020 року».

 Згідно вищезазначеного рішення безкоштовним харчуванням забезпечені 13 вихованців з числа ВПО закладів дошкільної освіти, які є вихованцями інклюзивних груп та груп компенсуючого типу. За окремими рішеннями виконавчого комітету Ізюмської міської ради, також, забезпечена безкоштовним харчуванням 1 дитина з числа дітей ВПО в закладі загальної середньої освіти (за окремим рішенням виконавчого комітету).

 

 

 

7.3. Розширення доступу до інформаційного простору та освіти
7.3.1. Проведення соціологічних опитувань та аналітичних досліджень з питань життєдіяльності ВПО ІМЦСССДМ Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради 2019 — 2020 В рамках проекту «Розробка інструменту аналізу потреб внутрішньо переміщених осіб», який реалізується в Ізюмській ОТГ Харківської області спільно з громадською організацією «Харківський інститут соціальних досліджень» було проведено анкетування 650 внутрішньо переміщених осіб.

В рамках менторської програми було проанкетовано 85 осіб.

7.3.2. Ведення обліку дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, в тому числі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Служба у справах дітей Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Ведеться облік дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. На облік взято 49 дітей, які отримали відповідний статус.

Ведеться облік дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які є ВПО. На обліку перебуває 5 дітей такої категорії з числа ВПО.

7.3.3. Безоплатний доступ дітей з числа ВПО до інтернету, баз даних бібліотек у закладах освіти (з урахуванням принципу ґендерної рівності) Управління освіти Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Безоплатний доступ до інтернету, баз даних бібліотек у закладах освіти мають всі здобувачі освіти, без поділу на пільгові категорії та на хлопців та дівчат.
7.3.4. Надання освітніх послуг ВПО з інвалідністю з урахуванням їх права на інклюзивне навчання та особливих потреб (з урахуванням принципу ґендерної рівності) Освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю, надаються за бажанням батьків, або осіб, як їх замінюють (згідно із заявою), всім дітям без поділу на пільгові категорії та на хлопців і дівчат.

13 дітей з числа ВПО отримують освітні послуги в інклюзивних групах (3 чол.) та в групах компенсуючого  типу  (10 чол.) закладів дошкільної освіти.

3 учня з числа ВПО отримують освітні послуги в 3 закладах загальної середньої освіти.

В Ізюмській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 Ізюмської міської ради Харківської області створено та відкрито медіа теку, в Ізюмській гімназії №3 створено та відкрито ресурсну кімнату.

 

 

7.3.5. Забезпечення закладів загальної середньої освіти сучасною комп’ютерною технікою Управління освіти Ізюмської міської ради

Фінансове управління Ізюмської міської ради

2019 — 2020 Загальна кількість комп’ютерів (ноутбуків), які перебувають на балансі 10 закладів загальної середньої освіти ЗЗСО – 395 одиниць. Загальна кількість комп’ютерів (ноутбуків), що входять до складу навчальних комп’ютерних комплексів, предметних кабінетів та використовуються учнями (учбовий процес) – 226 одиниць. Загальна кількість комп’ютерів (ноутбуків), що входять до складу навчальних комп’ютерних комплексів, мультимедійного обладнання, предметних кабінетів та використовуються вчителями- 67 одиниць. Загальна кількість комп’ютерів, ноутбуків ( у т.ч. для бібліотек), що використовуються в адміністративно-господарської діяльності ЗЗСО – 77 одиниць. Загальна кількість комп’ютерів, ноутбуків, які не експлуатуються в ЗЗСО на звітну дату – 25 одиниць ( з них: 15 з учбового процесу, 10- з адміністративно – господарської діяльності).
7.4. Інтеграція та соціальна адаптація ВПО
7.4.1. Залучення осіб з числа ВПО до заходів, спрямованих на:

— утвердження здорового способу життя та культури здоров’я;

— творчий розвиток молоді і забезпечення їх змістовного дозвілля

Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Заходи з залученням осіб з числа ВПО:

Творчий розвиток молоді і забезпечення іх змістовного дозвілля:

1.Заходи з національно-патріотичного виховання

1.1 «Ознайомчий крайовий вишкіл дійсного членства Пласту»;

1.2 Заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні.

2.Молодіжні заходи:

2.1 «Цінуй життя»;

2.2 «Вечір кіно»;

2.3 День Святого Валентина;

2.4 «Волонтерська ініціатива «Ізюмські світлячки».

Утвердження здорового способу життя та культури здоров’я:

1. Міськрайоний турнір з фут залу;

2. Турнір з фут залу ло Дня Соборності України.

 

 

7.4.2. Проведення нарад, засідань за круглим столом, конференцій, тренінгів, семінарів інших публічних заходів з обговорення шляхів розв’язання проблем захисту та забезпечення прав ВПО ІМЦСССДМ

Управління культури Ізюмської міської ради

Служба у справах дітей Ізюмської міської ради Ізюмський міськрайонний центр зайнятості

2019 — 2020 ВПО мають можливість скористатися послугами Центру публічного доступу до мережі Інтернет в центральній міській бібліотеці: в оформленні пенсій, електронних перепусток, пошуку роботи, житла, родичів та знайомих, як в Україні, так і за кордоном.

На оперативних нарадах вирішуються  проблемні питання по захисту прав дітей.

Спеціалісти ІМЦСССДМ приймали участь у 1 тренінгу, в 1 засіданні круглого столу з обговорення шляхів розв’язання проблем захисту та забезпечення прав ВПО.

Ізюмським міськрайцентром зайнятості проведено 3 тренінга для ВПО, на які залучено 11 осіб.

7.4.3. Залучення ВПО до вирішення актуальних питань громади у сфері освіти, культури, спорту Управління культури Ізюмської міської ради 2019 — 2020 ВПО активно залучаються до проведення різноманітних заходів як в закладах культури, так і в загальноміських заходах.

 

7.4.4. Залучення ВПО до занять аматорською творчістю, участі в культурно-мистецьких проектах Діти з сімей ВПО займаються в різножанрових гуртках будинків і палаців культури, в школах етичного виховання, активно беруть участь в конкурсах та фестивалях різного рівня, проведенні міських заходів.
7.5. Забезпечення права ВПО на житло
7.5.1. Створення соціального житлового фонду для тимчасового проживання ВПО Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради 2019 — 2020 24 кімнати в гуртожитку коридорного типу за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності,65.

 

7.5.2. Завершення реконструкції нежитлової будівлі під гуртожиток коридорного типу за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, 65 Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради

Управління економіки та інвестицій апарату виконавчого комітету Ізюмської міської ради

2019 — 2020  Завершена реконструкція нежитлової будівлі під гуртожиток коридорного типу за адресою: м.Ізюм, проспект Незалежності,65.

 Отримано сертифікат Департаменту архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області про відповідальність закінченого будівництвом об’єкта та підтверджено його готовність до експлуатації.

 Наразі здійснюється заселення у гуртожиток.

7.5.3. Участь у конкурсному відборі субпроектів зі створення житла для ВПО Українським фондом соціальних інвестицій Управління економіки та інвестицій апарату виконавчого комітету Ізюмської міської ради 2019 — 2020 22.05.2019 р. укладено Меморандум про співпрацю на реалізацію субпректу «Створення житлових умов для ВПО в м. Ізюм, Харківська область (соціальне житло — квартири)/ KfW», за підтримки уряду Німеччини через Український фонд соціальних інвестицій. Розробляється проектно-кошторисна документація на об’єкт: «Реконструкція нежитлової будівлі під квартири для тимчасового проживання ВПО за адресою: вул. Замостянська, 3, м. Ізюм, Харківської області».
7.5.4. Розробка Порядку розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПО у м. Ізюм 2019 — 2020 Рішенням 93 сесії Ізюмської міської ради 7 скликання від 19.08.2019 р. №2354 затверджено Порядок розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПО у м. Ізюм.