«

»

Роздрукувати Запись

Ранкова гімнастика на свіжому повітрі — найліпший початок дня.

Загально відома користь фізичних вправ у будь-якому віці, а особливо на свіжому повітрі. Під час ранкової гімнастики збільшується потік імпульсів, які йдуть від рецепторів рухового, вестибулярного, зорового, слухового та інших аналізаторів. Ці імпульси допомагають активізувати та мобілізувати роботу коркових і підкіркових відділів центрально нервової системи — усунути стан гальмування після сну. Завдяки ранковій зарядці відбувається тренування серця. Виконуючи зарядку вранці, підвищується концентрацію кисню в крові, а, отже, забезпечується якісна робота всіх органів. 

Під впливом фізичної активності в організмі поліпшується крово- і лімфообіг, а також кровопостачання серцевого м’яза, прискорюється венозний кровотік, а все це усуває застійні явища після сну. Крім того, поліпшується функція зовнішнього дихання, зростає газообмін у легенях, активізуються кислотно-відновні процеси, артеріальна кров швидше насичується киснем, м’язи стають витривалими, а суглоби — рухливішими. Дослідники з’ясували: ранкова зарядка допомагає позбутися стресу і депресії. З’являється гарний настрій, тіло наповнюється бадьорістю і енергією, нервова система приходить в тонус, покращує фізичну форму і самоорганізацію, сприяє піднесенню духу, самооцінки і настрою.

До того ж чим вища концентрація кисню у крові, тим активніше працює мозок. Це позитивно впливає на пильність і концентрацію людини. Щоб максимально наситити кров киснем, фахівець з фізичної реабілітації пані Наталія для групи підопічних терцентру «Фітбол-2»  проводить оздоровче-профілактичну гімнастику на свіжому повітрі.  Фізичні навантаження у поєднанні з дією чинників зовнішнього середовища сприяють підвищенню імунітету, адаптації організму до умов довкілля та покращення психо-емоційного стану. Завдяки ранковій зарядці на березі річки, де сама природа сповнена заспокійливої краси, підопічні відділення денного перебування терцентру заряджаються на увесь день енергією та гарним настроєм.

Радо запрошуємо приєднатися до оздоровче-профілактичних заходів по збереженню власного здоров’я усіх мешканців нашої громади поважного віку.