«

»

Роздрукувати Запись

Важлива інформація

Під час здійснення у серпні 2020 року перевірки інформації, наданої отримувачами субсидій, соціальними інспекторами управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради виявлено 6 порушень на загальну суму 101,1 тис. грн.

Всі випадки порушень виникли через несвоєчасне повідомлення про придбання транспортних засобів, вартість яких не перевищує 50,0 тис. грн., але рік випуску у яких менше п’яти років.

Звертаємо увагу, що при призначенні субсидії комісійним є питання придбання, набуття права власності в інший спосіб транспортних засобів, рік випуску у яких не минув п’ять років.

Під час заповнення декларації про доходи та майновий стан в четвертому розділі необхідно вказати транспортний засіб, рік випуску якого не минуло 5 років, а у п’ятому розділі — інформацію про покупки (набуття права власності в інший спосіб), що перевищують 50,0 тис. грн.

Інформація про вид транспорту та рік його випуску вказується лише з технічного паспорту. Така інформація стосується всіх членів домогосподарства та членів сімей членів домогосподарства.

Згідно чинного законодавства одержувачі субсидій зобов’язані повідомити органи соціального захисту населення протягом місяця про будь-які зміни, що впливають на визначення права отримання субсидії, в тому числі й  про набуття права власності на транспортні засоби не залежно від їх вартості.

Ще раз наголошуємо! Громадянин несе відповідальність за подані відомості у декларації про доходи та майновий стан та повинен повідомляти протягом місяця про зміни письмовою заявою.

Начальник відділу державних соціальних інспекторів Тетяна  Какуля