«

»

Роздрукувати Запись

Про санаторно-курортне лікування осіб з числа пільгових категорій

Згідно Закону України  «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. N 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку Чорнобильці 1 категорії мають право на щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками в санаторно-курортних закладах України.

Сьогодні є можливість оздоровитися  громадянам  1 та 2  категорії в санаторно-курортних закладах Харківської області: «Роща»,  «Ялинка», «Курорт «Березівські мінеральні води».

Для забезпечення санаторно-курортними путівками необхідно надати до управління наступні документи:

— заяву;
— медичну довідку лікувальної установи за формою 070/о;
— копію паспорта, ідентифікаційного коду з  пред’явленням оригіналів;
— копію посвідчення особи, що підтверджує пільгову категорію з   пред’явленням оригіналу.

Important!

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. N 200 «Про затвердження Порядку використання коштів,  передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях санаторно-курортним лікуванням» особі з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни мають право на безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками в санаторно-курортних закладах України.

Для забезпечення санаторно-курортними путівками необхідно надати до управління наступні документи:

— заяву;                    
— медичну довідку лікувальної установи за формою 070/о;
— копію паспорта, ідентифікаційного коду з  пред’явленням оригіналів;
— копію посвідчення особи, що підтверджує пільгову категорію з  пред’явленням оригіналу;

— копію довідки, що підтверджує безпосередню участь в АТО/ООС  з  пред’явленням оригіналу;

         Так на сьогодні пільгою на санаторно-курортне лікування скористались ветерани війни з числа  учасників АТО/ООС 23 особи з них:

1 особа з інвалідністю внаслідок війни

1 особа — учасник війни

21 особа – учасники бойових дій.

Important!

Доводимо до Вашого відома, що згідно Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області, в Харківській області за рахунок обласного бюджету організовується для учасників бойових дій з числа АТО  проведення 14-денного відпочинку та відпочинку вихідного дня.

Учасники АТО мають можливість відпочити 14 днів в санаторіях Харківської області «Березівські мінеральні води», «Роща» та «Ялинка». Також учасники АТО з членами своїх сімей мають можливість на проведення відпочинку вихідного дня.

Учасники АТО, які мають бажання отримати відпочинок вихідного дня або  14-денний відпочинок, необхідно звернутись до Управління соціального захисту населення.

Так станом на 01.09.2020 року 14-денним відпочинком скористались 12 учасників бойових дій, короткотерміновим відпочинком (путівка вихідного дня) скористались 6 сімей в санаторіях Харківської області

          Більш детальну інформацію можна отримати по телефону 2-23-57.