«

»

Роздрукувати Запись

Патронат над дитиною

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 р. № 148 висвітленні деякі питання здійснення патронату над дитиною, а саме: порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя; типовий договір про патронат над дитиною; порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя

Додатково повідомляємо, що патронат над дитиною — це комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Взагалі, патронат — це «швидка сімейна допомога» дитині та її родині, яка також передбачає: комплексну підтримку батьків/родичів у вирішенні сімейних проблем та складних життєвих обставин та активну підтримку контактів дитини з рідною сім’єю за неможливості повернення дитини до своєї родини — пошук для неї нової люблячої сім’ї.

Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, має відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешкання, спільно з добровільним помічником пройшла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі, зі згоди усіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуги в патронату з відповідним органом опіки і піклування.

Також зазначаємо, що найголовніше — це чітке усвідомлення власної мотивації, чесність із самим собою у питанні: чому я хочу цим займатися. Якщо бажання допомогти дитині йде від серця, то все інше можна вирішити: допомогу отримати від фахівців і оточення знання здобути на тренінгах.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Ізюмського міського центру соціальних служб для для сім’ї дітей та молоді, за адресою: м. Ізюм, вул.Соборна 20, к. 6-А, тел. 2 — 85-71,  +380667016163 та  до Служби в справах дітей, за адресою:м. Ізюм, пл. Центральна 1, 4 поверх, каб. № 4.