«

»

Роздрукувати Запись

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА

 10 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є ознайомлення членів нашої громади із базовими знаннями про свої права, уміння використовувати їх на практиці та, за потреби, захищати. Тиждень праває узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.

        Згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 № 1149/2008, враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, з метою виховання у громадян поваги до  закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, започатковано проведення Всеукраїнського тижня права.

         Починаючи з 2008 року  ми святкуємо День прав людини, на рівні окремої людини, груп, організацій, установ, підприємств, який проходить під гаслом «Гідність і справедливість для всіх нас».

З нагоди проведення Всеукраїнського тижня права  Ізюмським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді    було проведено  соціально-виховний захід з особами, які засуджені до покарань без позбавлення волі спільно з працівниками Ізюмського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській  області та за участю представника БО «Харківський благодійний фонд “Парус”.   

Програма даного заходу була спрямована на роз`яснювально- інформаційну роботу серед присутніх, а саме:

— надання педагогічної та соціально-правової допомоги у формуванні їх правової культури

— підвищення інтересу до правознавства;

— вміння співвідносити в життя норми моралі та права;

— застосовувати правові знання в повсякденному житті.

  Особливу увагу було наголошено на усвідомленні членами нашого суспільства  негативних наслідків вчинення правопорушень.     

        Проведення подібних заходів підвищують зацікавленість у вивченні правознавства, розширюють правові знання громадян, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.