«

»

Роздрукувати Запись

Інформація щодо проведення психологічної реабілітації учасникам АТО та перелік установ

ПОРЯДОК проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.(далі-Порядок). Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Психологічна допомога і реабілітація надається постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях,  з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни чи постраждалого учасника Революції Гідності (наявне відповідне посвідчення) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення — має право звернутися із заявою довільної форми про надання послуг з психологічної реабілітації до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування).

До заяви додаються:

 копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

— копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

—   копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності

 —паспорт громадянина України.

У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду.

Управління соціального захисту населення може прийняти рішення про повторне направлення учасника антитерористичної операції до суб’єкта надання послуг в поточному році у разі його повторного звернення щодо проходження психологічної реабілітації за наявності відповідних рекомендацій, виданих лікувально-профілактичним закладом або зазначених у висновку-прогнозі попередньої психологічної реабілітації.

Наказом по Управлінню від 05 лютого року № 06-ОД до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції включено наступні заклади:

Назва реабілітаційної установи Місце надання послуги
Дочірнє підприємство «Санаторій «Верховина  ЗАТ лікувально-оздоровчих  закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця»»

 

90033, Закарпатська область,Міжгірський р-н, с. Сойми,1

 

Медичний центр «Нові Санжари» Національної гвардії України

 

39300, смт. Нові Санжари, Полтавська обл., пров. Курортний,44

 

Санаторій «Токарі»

 

42215, Сумська обл., м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна,96

 

Санаторій «Орізонт» 67770,м. Білгород-Дністровський, Одеська обл., вул.. Гагаріна, 1-а, курорт Сергіївка
Дочірнє підприємство «Клінічний санаторій ім.. Горького» 65038, м.Одеса, вул.. Фонтанська дорога,165
 

Дочірнє підприємство «Санаторій «Моршинкурорт»

82482, Львівська обл., м. Моршин, вул. Паркова Площа, 3