«

»

Роздрукувати Запись

Вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

            7 років тому Україна пережила найтрагічніший етап Революції гідності — криваві подіі на Майдані . У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.

              Ніхто не в праві забути ці дні 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті.

Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закликає вшанувати цю урочисту дату, яку продиктувала сама історія, яку українці вибороли патріотизмом, прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі.

Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України.

Небесна Сотня – то в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

ти, земле рідная, свою дитину.

Іх в мирі, Господи, прийми до себе

І шлях високий, Боже, освяти.

За чисті душі, що злетіли в небо,

Небесній Сотні шана й молитви.