«

»

Роздрукувати Запись

ІЗЮМСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ІНФОРМУЄ

РОЛЬ СУЧАСНОЇ СІМ’Ї У ВИХОВАННІ ТА  РОЗВИТКУ ДИТИНИ

Сім’я – це перший соціальний інститут у житті будь-якої людини і важливий чинник її успішної соціалізації в майбутньому. Саме тому в сучасних розвинених суспільствах соціальна робота із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, направлена на збереження родини для дитини, розглядається як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми соціального сирітства.

Сьогодні тривожним сигналом для українського суспільства є те, що значна частина сімей вимагає соціально-психологічної та соціально-педагогічної допомоги через проблеми, що виникають як між членами сім’ї, так і між сім’єю та її зовнішнім оточенням. ФОТО ЗВІТ ЗАХОДУ.

Сучасний стан сім’ї в Україні можна охарактеризувати як кризовий. Зростання кількості сімей в складних життєвих обставинах обумовлено збільшенням числа малозабезпечених сімей, міграцією, в тому числі за межі держави, погіршенням стану здоров’я населення, зміною традиційних ролей в сім’ї, особливо жінок, зростанням кількості розлучень, неповних сімей, насильства в сім’ї тощо. Сім’ю визнано найкращою умовою виживання, захисту і розвитку дітей, основним осередком суспільства, природним середовищем для людини, то саме від неї залежить, яким буде наше майбутнє.

Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжує свою роботу з сім’ями, які знаходяться у нас на обліку. Адже актуальність напрямку цієї роботи  полягає в тому, що в суспільстві спостерігається тенденція збільшення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах (з різними видами неблагополуччя). Від фахівців соціальних служб, психологів вимагається володіння технологіями соціальної роботи з цією категорією клієнтів, вміння регулювати негативні процеси в родині специфічними методами і засобами впливу, адекватними індивідуальним особливостям випадків, з якими доводиться працювати.

Головне зберегти цілісність сім’ї, її родинні почуття та зв’язки, нашим Центром здійснюється тривала соціально-педагогічна та соціально-психологічна  робота, в тому числі і соціально-інформативна, яка спрямована на підвищення педагогічної культури батьків. Так як в будь-якій сім’ї з низькою культурою, особливо міжособистісних відносин, формування особистості дитини не може відбуватися благополучно.

Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує усіх зацікавлених батьків, які опинились у складних життєвих обставинах, для отримання необхідної інформації, консультування, отримання соціально-педагогічної та соціально-психологічної допомоги, методичних посібників з даної тематики. Наша адреса: м. Ізюм, вул. Соборна, 20, каб. 6-А,  Ізюмський МЦСССДМ,  тел. +38066-701-61-63, (05743) 2-85-71.