«

»

Роздрукувати Запись

До уваги мешканців Ізюмської міської територіальної громади!

Зміни стосовно призначення субсидії з травня 2021 року

19 травня 2021 року Уряд прийняв рішення щодо уточнення змін в умовах призначення житлових субсидій, запропонованих Міністерством соціальної політики. Ці норми застосовуються з 1 травня 2021 року.

Рішенням Уряду передбачено:

  1. Не враховувати доходи від розміщення депозитів.
  2. Збільшити до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії (наразі це 25 прожиткових мінімумів, або 56 750 гривень).
  3. Не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина).

Для призначення житлової субсидії на наступний період (з травня 2021 року по квітень 2022 року) обов’язково необхідно подати нові заяви та декларації:

домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років у грошовій безготівковій формі;

орендарям житлових приміщень;

внутрішньо переміщеним особам;

домогосподарствам, яким була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

Домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше), передбачено автоматичне перепризначення субсидії.

Заяви з декларації можна подати Управлінню соціального захисту населення Ізюмської міської ради поштою за адресою: вул. Соборна, буд.20, м.Ізюм, або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).

Особистий прийом документів від громадян здійснює Управління «Центр надання адміністративних послуг» апарату виконавчого комітету Ізюмської міської ради за попереднім записом. Запис на прийом здійснюється за телефоном 067-802-51-28.