«

»

Роздрукувати Запись

Проблеми внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграція та адаптація

Засідання круглого столу “Стан інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Харківській області” в рамках Програми Українського фонду соціальних інвестицій “Інтеграція ВПО спільними зусиллями”

 

       Проблеми внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграція та адаптація в нових громадах залишаються першочерговими для всіх органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та благодійних фондів.                                                    Важливими для внутрішньо переміщених осіб є створення житла, об’єктів соціального використання наявного ресурсу громади, залучення нових ресурсів, забезпечення соціальних послуг, їх доступність та покращення якості соціальних послуг.              Всі ці завдання покладені в основу Програми “Інтеграція внутрішньо переміщених осіб спільними зусиллями” у рамках впровадження Проекту Українського Фонду соціальних інвестицій “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури” за фінансової підтримки Уряду Німеччини.   

    12 березня 2019 представники м. Ізюм взяли участь у  засіданні круглого столу, який проходив у м. Харків, на тему: “Стан інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Харківській області”, на який було запрошено заступників міських голів, представників Управлінь соціального захисту населення та Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Харківської області.

На засіданні заслухали ситуаційний аналіз стану інтеграції та адаптації ВПО у цільових громадах Проекту “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури”, заслухали досвід громад щодо створення житла для проживання ВПО, обговорили стан впровадження проекту в громадах Харківської області.                                                                                

Наприкінці заходу учасникам була запропонована презентація Програми “Інтеграція ВПО спільними зусиллями” та був розроблений план спільних дій щодо подальшого впровадження Програми  в територіальних громадах Харківської області.