«

»

Роздрукувати Запись

До уваги громадян, які користуються житловою субсидією з 1 січня 2019 року або грошовою формою її надання.

Нагадуємо, що на кожного одержувача субсидії АТ «Ощадбанк» автоматично відкриває персональний обліковий запис, на якому відображається загальна сума нарахованої субсидії (без розбивки на житлово-комунальні послуги). 

Кошти з облікового запису спрямовуються на оплату спожитих послуг на підставі договорів між АТ «Ощадбанк» (його установами) та управителями, об’єднаннями, виконавцями комунальних послуг.

За інформацією АТ «Ощадбанк» на сьогодні не укладені договори з об’єднаннями співвласників багатоповерхових будинків нашого міста,  ПРаТ «Харківенергозбут» та ТОВ «Харківгаз збут», тому за наявності коштів на рахунках одержувачів субсидії, перерахувати їх на розрахункові рахунки перелічених організацій не можливо.

По закінченню опалювального сезону залишки коштів на рахунках одержувачів субсидії, які утворилися станом на 1 червня, будуть виплачені шляхом перерахування таких коштів на їх поточні рахунки. після чого можливе погашення виниклої не з вини одержувача субсидії заборгованості за спожиті послуги.

Також повідомляємо, що на сайті Мінсоцполітики розміщено проект постанови «Деякі питання надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», яким передбачене внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848, зокрема абзацом такого змісту:

«Якщо управитель, об’єднання , виконавець комунальних послуг не уклав договору з АТ «Ощадбанк» (його установами) для перерахування сум житлових субсидій, він до 1 червня не має права вимагати оплати послуг (внесків/платежів) від одержувача субсидії за відповідні неопалювальний та опалювальний періоди.».