«

»

Роздрукувати Запись

Соціально — просвітницький захід до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Туберкульоз — хвороба, відома людству ще з давніх-давен. У ХVIII столітті від туберкульозу помирав кожен сьомий житель Європи.     Туберкульоз — соціальна хвороба, яка уражає передусім найбіднішу частину населення, що живе в несприятливих соціально-побутових умовах. Недоїдання, фізичне виснаження, житлова скрута, відсутність необхідних гігієнічних умов, економічні труднощі, санітарна неграмотність населення, брак кваліфікованої медичної допомоги сприяють поширеності епідемії туберкульозу.    

         Щорічно у світі захворюють на туберкульоз 10 млн. людей, 3 млн. вмирають, тобто щодня вмирають близько 8 тис. осіб. Це більше, ніж від СНІДу, малярії, грипу та інших інфекцій, разом узятих. Серед причин смерті туберкульоз посідає 10-у сходинку та перше місце серед інфекційних хвороб.         

27 березня 2019 року фахівцями Ізюмського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської радим спільно з представниками Ізюмського МРВ ДУ «Центр пробації» провели  соціально –просвітницький захід до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом                

Мета даного заходу була спрямована на підвищення обізнаності у осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі, про перші ознаки туберкульозу, ефективності своєчасного лікування та профілактичних заходів, включаючи відмову від тютюнопаління, наркотиків, алкоголю, дотримання раціонального харчування і фізичної активності та ведення здорового способу життя.