«

»

Роздрукувати Запись

Законність користування субсидією

Враховуючи зміни, які відбулися у наданні житлових субсидій населенню, в багатьох випадках субсидія може бути призначена, як виняток, за рішенням комісії. Для розгляду справи на конфліктній комісії соціальний інспектор здійснює обстеження умов проживання заявника, при цьому він проводе співбесіду з особами, які входять до складу сім’ї, що звертається за призначенням соціальної допомоги, здійснює перегляд документів, може запропонувати надати додаткові документи, які стосуються справи, складає акт.

         Важливим аспектом діяльності відділу державних соціальних інспекторів є перевірка достовірності інформації про доходи та майновий стан, надані громадянами при оформленні житлової субсидії та інших видів соціальної допомоги. Перевірки можуть бути як при зверненні, так і вибірковими. Тому при призначенні субсидії на наступний період проведені вибіркові перевірки особових справ отримувачів субсидії.

Під час обміну інформації щодо зареєстрованих осіб виявлено у 10 справах прихована інформація щодо реєстрації членів сім’ї, а в деяких справах житло продано, заявники зняті з реєстрації, це призвело до не законного користування субсидією.

Ще раз наголошуємо громадянин несе відповідальність за подані відомості. Якщо у Вас відбулись будь-які зміни: купівля, продаж, зміна складу сім’ї, набуття права на майно, земельну ділянку, зміна статусу (одруження, розлучення, отримання групи інвалідності, пенсіїї і.т.д.) звільнились, працевлаштувались…, протягом 30 календарних днів необхідно письмово повідомити Управління соціального захисту.

Якщо інформацію не надано вчасно, або приховано Вами навмисно, то всю суму субсидії отриману не законно необхідно буде повернути або добровільно або її буде знято з особових рахунків комунальних послуг. В такому випадку на Ваших рахунках виникнуть борги і призначення субсидії на наступний період буде неможливим. Інший шлях щодо повернення боргу це суд. Що тягне за собою арешт майна, обмеження виїзду за межі країни, утримання боргу з усіх видів допомог.

Будьте пильними, не намагайтесь приховати інформацію, у соціальних інспекторів є доступ до всіх можливих реєстрів і даних, перевіряється будь-яка інформація. Також Міністерством фінансів України постійно здійснюється верифікація достовірності інформації субсидіантів.

 

Начальник відділу державних соціальних інспекторів.