«

»

Роздрукувати Запись

Державні соціальні інспектори інформують

В травні 2019 року відділом державних соціальних інспекторів Управління проведена вибіркова перевірка справ отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Всього перевірено 101 справа з них виявлено 5 випадків недостовірної інформації наданої заявником при оформлені допомоги, а саме недостовірна інформація про доходи.

Перевірка здійснюється шляхом обміну інформацією з Державною фіскальною службою України – платників податків про доходи (відсутність доходів), отримані фізичними особами, які звернулися за призначенням державної допомоги.

Тому, в котре наголошуємо, що будь-яка прихована інформація рано чи пізно стане відома. Відповідальність за надану інформацію про доходи та майновий стан несе заявник.. Будьте уважними при заповненні декларації!

Відповідно до Порядку повернення коштів, надміру виплачених державних допомог, якщо кошти не повертаються добровільно, справи передаються до суду в такому випадку Ви будете сплачувати ще й судовий збір.

Нагадуємо, для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям дохід враховується за шість повних місяців перед зверненням. Наприклад, якщо Ви звертаєтесь в жовтні, то дохід декларуєте з квітня по вересень включно, а допомога призначається з жовтня на шість місяців. У разі виявлення недостовірної інформації призначена допомога припиняється. На наступний строк допомога може бути призначена лише через шість місяців.

 

Начальник відділу державних соціальних інспекторів                                  Какуля Т.А.