«

»

Роздрукувати Запись

Підтримка та сприяння професійному зростанню

Професійне становлення людини є відображенням більш загального співвідношення особистості і професії в цілому. Вона полягає у визнанні факту впливу професії і зміні особистості в ході професійного розвитку. Він починається на стадії освоєння відповідної роботи і триває на подальших етапах. Більш того, не закінчується на стадії самостійного виконання діяльності, а триває аж до повного відходу людини від справ, набуваючи специфічну форму і зміст.

Таким чином, професійний розвиток – досить складний процес, що має циклічний характер. Під час професійного розвитку людина не тільки вдосконалює свої знання, вміння і навички, розвиває професійні здібності, але може зазнати і негативний вплив цього процесу. Такий вплив призводить до появи різного роду деформацій і станів, що знижують не тільки професійні успіхи, а й негативно проявляються в особистісному житті.

      Оскільки робота Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради зосереджена в постійному міжособистісному спілкуванні з клієнтами – отримувачами різних видів допомоги, для якого характерна підвищена емоційність, пов’язана зі співчуттям, необхідністю надання підтримки та допомоги. Виконання обов’язків потребує самовіддачі та постійного самовдосконалення.  

      Тому, 29 серпня 2019 р. в приміщенні Управління СЗН Ізюмської міської ради, Ізюмським міським центром соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді Ізюмської міської ради, було проведено тренінг на тему: «Підтримка та сприяння професійному зростанню» для фахівців відділу прийому заяв та документів і відділу обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС Управління СЗН.

      Мета тренінгу збагачення психологічної компетентності щодо питання «підтримки професійного зростання», оволодіння знаннями та навичками саморозвитку, прийомами формування вірної самооцінки, антистресовими техніками, саморефлексії та самоаналізу, як необхідних складових гарного самопочуття для подальшої ефективної трудової діяльності на робочому місті.

      Під час тренінгу обговорено причини виникнення професійної деформації, наслідки, методи її профілактики та подолання.  Запрошені взяли участь у тренінгових вправах, переглянули слайди з даної тематики та в кінці заходу, фахівцям відділу прийому заяв та документів і відділу обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради, запропоновано заповнити анкети — резюме, в яких відповіли на запитання та висловили свої побажання за результатами тренінгу, та подальшого проведення подібних заходів.