«

»

Роздрукувати Запись

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

       18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом проголошено днем консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

         Торгівля людьми дуже розповсюджений феномен світу, з яким люди протидіють цьому явищу по теперішній час.

        Багато людей знають про проблему торгівлі людьми — з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, білбордів… Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним.

       Торгівля людьми – означає здійснювання з метою експлуатації, вербування, перевезення, передачу, приховування, одержання людей шляхом загрози силою або її застосування, інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою, або уразливості положення, шляхом підкупу у вигляді платежів, вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу торгівля людьми. Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги потерпілим.        

           16 жовтня 2019 р., Ізюмським міський центром соціальних служб для сім`ї, в приміщенні Ізюмського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській  області, було проведено соціально-профілактичний захід з особами, які засуджені до покарань без позбавлення волі, присвячений до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

         Головною метою заходу було нагадування населенню про актуальність проблеми торгівлі людьми — одним із найсерйозніших злочинів проти людини. Усім  присутнім було роздано буклети  з інформацією до цього дня. Важливим моментом обговорення була саме ефективна взаємодія суб’єктів, щодо здійснення заходів у сфері протидії торгівлі людьми, допомога потерпілим, мінімізація повторної травматизації та  оптимізація надання соціальних послуг.