«

»

Роздрукувати Запись

Літні люди – резерв досвіду та знань

13 листопада у  Територіальному центрі соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради пройшов тренінг на тему «Жорстоке поводження з людьми похилого віку – це дія, або відсутність необхідної дії (турботи), результатом чого є збитки або горе, задані літній людині», який провела Громадська організація «Соціальний комунікативний центр» за підтримки Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації  в рамках  проекту «Захист громадян похилого віку від дискримінації, домашнього насильства та жорстокого ставлення «Стоп насильству!».

     Усі працівники Терцентру мали змогу ознайомитися з існуючою законодавчою базою України про запобігання та протидію домашньому насильству, про види відповідальності за вчинене, дізналися більше про різновиди насильства та їх ознаки, дослідили причини жорсткого поводження та їх наслідки, отримали знання щодо індикаторів всіх видів насильства та  яку соціальну, медичну, правоохоронну чи правову допомогу можна задіяти у подібних випадках. Учасники тренінгу  за допомогою практичних вправ  відпрацювали ситуації щодо проведення бесід з постраждалою особою та з можливим кривдником, а також разом окреслили план заходів для попередження жорстокого поводження з людьми похилого віку, який у подальшому можна використовувати у своїй роботі.

Окрім питань запобігання та протидії домашньому насильству тренери разом з учасниками обговорили сучасні проблеми та наслідки старіння населення, визначили заходи щодо покращення іміджу людей ПОВАЖНОГО віку та сприйняття їх як резерву досвіду та знань, створення можливостей для їхньої участі в освітньому, культурному, духовному та економічному житті громади.

Завдяки професіоналізму викладачів багаточасовий тренінг пройшов швидко та  атмосферно. Сподіваємося, що отримані нові знання та новий досвід стануть гарним підгрунтям у  подальшій роботі територіального центру.