«

»

Роздрукувати Запись

Семінар-тренінг із розбудови потенціалу співробітників Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Харківської області та м. Харкова

В наш час істотно розширилася не тільки кількість симптомів, але і збільшився перелік професій, представники яких схильні до небезпечного синдрому вигорання. До нього здебільшого належать працівники дуже важливої системи професій «людина-людина», а саме: соціальні працівники, лікарі, вчителі, менеджери, консультанти тощо. В результаті, синдром вигорання перетворився на «хворобу» соціальних ї комунікативних професій.

Специфіка роботи людей даних професій відрізняється тим, що в них присутня велика кількість ситуацій з високою емоційною насиченістю і складністю міжособистісного спілкування. І це вимагає від спеціаліста значного внеску до встановлення довірливих відносин і уміння управляти емоційною напруженістю ділового спілкування.

Існують певні індивідуальні особливості людей, що обирають соціальні та комунікативні професії. Найчастіше ними рушить бажання зробити цей світ краще, допомагати людям, незважаючи на втому, вони схильні більше «віддавати» ніж «брати», віддавати свої сили, свій час, свої ресурси.

З метою запобігання професійним ризикам,  професійної підтримки на робочому місці, 14 листопада 2019 року у м. Харкові  відбувся семінар-тренінг, який проводили члени Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, із розбудови потенціалу для співробітників Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Харківської області та м. Харкова, в якому взяла участь представниця Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради Василенкова Вікторія Геннадіївна.

Під час тренінгу учасники проаналізували питання профілактики професійного вигорання та роботи в команді. Також були розглянуті практичні аспекти забезпечення соціальних прав внутрішньо переміщених осіб. Адже проблеми внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграція та адаптація в нових громадах залишаються першочерговими для всіх органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та благодійних фондів.

І