«

»

Роздрукувати Запись

Протидія торгівлі людьми

Як відомо, торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини, а також це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина. Торгівля людьми відповідно до Кримінального кодексу України визнається злочином.

29 листопада 2019 року в приміщенні великої зали Ізюмської міської ради, провідний фахівець із соціальної роботи Ізюмського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради Князєв Р.О. взяв участь у засіданні круглого столу на тему: «Планування заходів з протидії торгівлі людьми в умовах проведення адміністративно – територіальної реформи в Харківській області».

Проведення заходу було ініційовано Харківською міською організацією МО «Жіноча громада», до участі та обговорення даної тематики були запрошені представники Управління соціального захисту населення Ізюмської МР, Управління освіти Ізюмської МР, Служби у справах дітей Ізюмської МР, Ізюмського ВП ГУНП в Харківській області, Ізюмського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області, Ізюмського міськрайонного центру зайнятості, КМП Ізюмської МР «ЦМЛ Піщанської богоматері» та Ізюмської міської Центральної бібліотеки.  

Головна мета заходу «Протидія торгівлі людьми» – нагадування населенню про актуальність проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль усіх структурних підрозділів державних установ для протидії цьому явищу, надання допомоги потерпілим, мінімізація повторної травматизації, оптимізація у наданні соціальних послуг.

Процес торгівлі людьми — це використання шляхом обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням погроз, насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи, а також насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві, промисловому чи сільськогосподарському секторах. 

  В ході проведення заходу голова Харківської міської організації МО «Жіноча громада» Білецька О.В. ознайомила присутніх зі станом реалізації політики протидії торгівлі людьми в містах обласного значення Харківської області, з реалізацію Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року у м. Ізюм Харківської області. Також був обговорений план заходів з протидії торгівлі людьми на наступний 2020 рік, можливості фінансування запланованих заходів з бюджету громади та позабюджетних надходжень.