«

»

Роздрукувати Запись

Соціальні інспектори інформують

Важливим аспектом діяльності відділу державних соціальних інспекторів є перевірка достовірності інформації про доходи та майновий стан, надані громадянами при оформленні житлової субсидії та інших видів соціальної допомоги. Перевірки можуть бути як при зверненні, так і вибірковими. Тому при призначенні субсидії на наступний період проведені вибіркові перевірки особових справ отримувачів субсидії.

За звітний період січень — грудень 2019 р., відділом державних соціальних інспекторів Управління було перевірено 9602 справи отримувачів субсидій, які діяли станом  на 01.01.2020 р.. 

Виявлено порушення у 46 справах на суму 129,83 тис. грн., в яких у 43 справах надана недостовірна інформація про доходи та майновий стан, та у 3 справах помилка через розрахунок.

Станом на 01.01.2020 р. сума надміру нарахованих коштів, які підлягають поверненню до бюджету повернуто в повному обсязі.

Ще раз наголошуємо: громадянин несе відповідальність за подані відомості. У разі будь-яких змін протягом 30 календарних днів повинен повідомити Управління письмово.

Начальник відділу державних соціальних інспекторів Какуля Тетяна