«

»

Роздрукувати Запись

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

З 1 СІЧНЯ ДОЗВОЛЕНО ОТРИМАТИ ПІЛЬГУ ГОТІВКОЮ!

З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово-комунальні послуги.  Тобто Мінсоцполітики скасовує обмеження, яке не дозволяло українцям отримати пільгу в грошовій готівковій формі після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).  Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 27 грудня 2019 року.

     При цьому, зважаючи на відповідне рішення Уряду та з метою зняття соціальної напруги, на підставі заяв, що подані у січні 2020 року до 25 числа, пільга у готівковій формі виплачуватиметься        з січня 2020 року.

    Отримати пільгу готівкою можна на картку через уповноважені банки.

    Для цього необхідно звернутися  до управління соціального захисту населення за адресою: вул. Соборна, 20, каб. №6    з відповідною  заявою, в якій необхідно зазначити куди перераховувати гроші: номер рахунку пільговика в уповноваженому банку (не плутати з номером картки!)

         Для того, щоб отримати номер рахунку необхідно звернутися до банку та обов’язково повідомити працівнику банку про те, що рахунок потрібен для виплати пільг на житлово-комунальні послуги та придбання твердого палива та скрапленого газу в грошовій формі, отримавши при цьому виписку. Це можна зробити в банку, де пільговик отримує пенсію, соціальні допомоги чи заробітну плату.