«

»

Роздрукувати Запись

ЧАРІВНІСТЬ РОМАНСУ

Проведений у листопаді 2019 року у приміщенні  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради творчий вечір «Чарівність романсу» залишив у серцях підопічних відділення денного перебування незабутній спогад, у який їм знову захотілося поринути. Тож, 14 січня 2020 року, запрошені працівники Центральної міської бібліотеки Іванюшенко В.І. та Чернишова І.А. вдруге провели чудовий творчій вечір романсів у відділенні денного перебування. 

Цього разу відвідувачі прослухали добре знайомі романси «Ямщик не гони лошадей» у виконанні відомого оперного баритона Дмитра Хворостовського, а також «Ах, эта красная рябина» у виконанні грузинської співачки Нані Брегвадзе, додатково дізналися про історію написання. Прозвучали композиції: «Метель» Георгія Свиридова та Олега Погудіна «Хризантеми», романси Булата Окуджави на слова Ельдара Рязанова.

Історія кохання до надзвичайних жінок спонукала створити такі шедеври: «Я встретил Вас и всё былое» , «Только раз бывает в жизни встреча». Жінки були розчулені задушевним та вічним зізнанням у коханні у виконанні оперного баса Бориса Штокалова, ліричного тенора Сергія Лемешева та Олександра Малініна, а золотий голос Тамари Гвердцителі зачарував присутніх своєю глибиною.

У романсу немає вікових обмежень, його не назвеш ні молодіжною культурою, ні культурою старших поколінь. Якщо душа буде прагнути прекрасного, поетичного — в ній  буде жити любов! І тоді, на задоволення усім нам, будуть народжуватися нові романси, нові пісні, нове кохання!