«

»

Роздрукувати Запись

Ми – українці!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.    Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість.

      Саме цій знаменній події був присвячений флешмоб, в якому взяли участь Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, учні та викладачі Ізюмської ЗОШ № 4, молодь, засуджені до покарань без позбавлення волі, які знаходяться на обліку в Ізюмському МЦСССДМ, а також всі бажаючі громадяни нашого міста.

      Святкову атмосферу заходу заполонили звуки гімну України, національна символіка та звучання українських пісень,  щирі поздоровлення ведучих, директора Ізюмської ЗОШ № 4 Чернишевої Світлани Віталіївни та директора Ізюмського МЦСССДМ Вороніної Людмили Миколаївни.   (ФОТОЗВІТ   ЗАХОДУ) 

      Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залиша­тиметься непорушною. Ми завжди повинні пам’ятати, що лише в єдності дій та соборності душ може­мо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної Украї­ни, якою пишатимуться наші нащадки. Відроджен­ня Вітчизни — це єдність наших сердець, воскресіння духовності, культури, рідної української мови.

КРАЇНА МОЯ — УКРАЇНА
Мої нескінченні дороги
Сплелися, мов доля моя,
Я знову вернув до порога,
Де батьківська рідна земля.

Країно моя — Україно,
Ще пращурів пам’ять жива,
Знайома тут кожна стежина,
І сонце мене зігріва.

Хай пісня твоя, Україно,
Злітає, як птах у блакить,
А мова твоя солов’їна
У кожній оселі звучить.