«

»

Роздрукувати Запись

Вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого 2020 року,  роковини кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності. Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап Революції гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам. Ніхто не в праві забути ці дні 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті.

      Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запросив учнів та вчителів Ізюмської гімназії № 1 до Ізюмського молодіжного ценру відзначити урочисту дату, яку продиктувала сама історія, яку українці вибороли патріотизмом, прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі.

        Герої  Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України.

Небесна Сотня – то в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

ти, земле рідная, свою дитину.

Іх в мирі, Господи, прийми до себе

І шлях високий, Боже, освяти.

За чисті душі, що злетіли в небо,

Небесній Сотні шана й молитви.